249. sıradan draft edilmiş bir  oyuncunun NFL’de basın açıklaması yapması çok sık rastlanan bir durum değildir  ama St. Louis Rams, Salı günü NFL’e draft edilen gay olduğunu açıkça kabul eden ilk oyuncu olan Micheal Sam’i tanıtması bu durumu değiştirdi.

Sam konuşmasına “Şimdi NFL’in bir parçası olduğumu hissediyorum, çok mutluyum” diyerek başladı…

Basın açıklaması başladığında Sam podyumda Rams’ın draft ettiği diğer beş oyuncu ile beraberdi. 20 dakika soru-cevap bölümünden sonra ise diğer çaylaklar ayrıldı ve Sam podyumda tek başına kaldı.
Konuşulan ilk konu ise Sam’in cinsel tercihleriydi. Sam bu konu üzerine “Olduğunuz gibi olmak çok güzel, gay ya da değil, siyah ya da beyaz, hissettiğiniz şekilde yaşamak çok önemli.” şeklinde konuştu.
Missouri’nin eski defensive end’ine rakip oyuncular tarafından bir yorum yapılırsa ne tepki vereceği de soruldu.
Bu Sam’in daha önce Dolphins defensive back’i Don Jones ile yaşadığı bir sorundu, Don Jones, draft’tan sonra erkek arkadaşı ile öpüşen Sam’in fotoğrafını Twitter’a koyan ESPN’e Twitter’dan “korkunç” yazmıştı.
Sam bu soruya şu şekilde cevap verdi: “Kendime çok güveniyorum, bu takımla çok başarılı olacağım, sahaya çıktığımda biri bir şey derse işte o zaman 96 numaranın sahada mükemmel işler yaptığını göreceksiniz.”
Yazan: Nazlı Hilal Kaya