Seattle Seahawks cornerback’i Richard Sherman, 15 Ağustos’ta piyasaya çıkacak olan EA Sports’un yeni oyunu Madden NFL 15’in kapağında yer alacak. 16 oyuncu arasından taraftar oylamasıyla kapak olmaya hak kazanan Sherman yaptığı açıklamada, “Kapak olmak bir çocuğun rüyasının gerçek olmasıdır.  Legoin Boom üyeleri ve takım arkadaşlarım olmasa bunu başaramazdım” dedi.
ESPN.com üzerinden yapılan online oylamanın finalinde Carolina Panthers’ın yıldız quarterback’i Cam Newton’ı geçen Sherman böylece Madden kapağı olan ikinci Seattle Seahawks oyuncusu oldu. Daha önce running back Shaun Alexander, 2007 yılında kapağa çıkmıştı.
Ayrıca Sherman, 2005 yılında kapak olan Baltimore Ravens linebacker’ı Ray Lewis ve 2010 yılında kapağı Larry Fitzgerald ile paylaşan Pittsburgh Steelers safety’si Troy Polamalu’nun ardından Madden kapağına çıkan üçüncü savunma oyuncusu oldu.
Öte yandan Sherman’ın “Madden Laneti”ne yakalanıp yakalanmayacağı da büyük merak konusu. Madden, popülerliği kadar 2000 yılından beri kapakta yer alan çoğu oyuncunun o sezonu oldukça kötü geçirmesi ve sakatlanmasıyla da ünlü bir oyun.

 Yazan: Kaan Özaydın