Tapma Bay Buccaneers’in yeni koçu Lovie Smith, bu yıl başında takımın başına geçtiğinden beri ilk 11’de başlayacak QB’inin Josh McCown olacağını belirtirken, tüm bu geçen sürenin ardından bu fikrinde herhangi bir değişiklik olmamış gibi görünüyor.
Öte yandan Tampa Bay linebacker’ı Jonathan Casillas’a göre McCown, geçtiğimiz sezon takımın QB’si olan Mike Glennon’a göre bir seviye daha ileride. Hatta eski bir Saints oyuncusu olan Casillas bu fikrini daha da ileri götürüp McCown’ı eski takım arkadaşı Drew Brees ile kıyaslayacak kadar iddialı konuşuyor…
Casillas, The Dave Rothenberg Show’da yaptığı açıklamada “McCown’ın bir seviye daha ileride olduğuna inanıyorum. Glennon bu ligde henüz ikinci sezonunu oynuyor, o yüzden haksızlık yapmak istemem ancak McCown gerçekten yıllardır bu ligde olduğunu belli ediyor. Hatta belki biraz iddialı olabilir ama sadece top üzerindeki hakimiyeti ile değil oyunun tamamına olan yaklaşımı ile bana Drew Brees’i hatırlatıyor.” diye konuştu.
Tecrübeli oyuncu “Antrenmanlara ilk o geliyor, en son o ayrılıyor. İletişime çok açık ve sıcakkanlı bir insan. Ayrıca doğuştan lider. Ne yapmaya kalkışırsa kalkışsın, takım onun peşinden gidiyor.  Glennon’da ondan çok şey öğreniyor. Şayet Glennon onu geçip formayı kapabilirse bu harika olur. Çünkü böyle birşey olursa günün sonunda takım çok iyi bir QB’ye sahip olmuş demektir.”  diyerek, McCown’a ilişkin düşüncelerini dile getiriken hem takım üyeleri hem de taraftarlar oyuncunun bu durumundan çok memnunlar ve oyuncunun takımı 2007’den beri katılamadığı play-off’lara artık bu sezon taşımasını bekliyorlar.

 Yazan: Serhat Diker