Geçtiğimiz sezon kariyerinde ilk defa tüm maçlarda oynayan ve 1,255 yardlık performansıyla San Diego Chargers’ın başarısında önemli rol oynayan Ryan Mathews, Pazar günü San Diego Chargers’ın Seattle Seahawks’ı sürpriz bir biçimde 30 – 21 yendiği karşılaşmada sakatlandı.
Yıldız running back, maçın son çeyreğinde dizinden sakatlanarak oyunu terk ederken bir daha sahaya dönemedi. Pazartesi günü MRI’a giren Mathews’tan kötü haber geldi. Gelen haberlere göre yıldız oyuncunun sol diz iç yan bağları kopmuştu.
Kendi düşürdüğü topu yakalamaya çalışrken sakatlanan Ryan Mathews’ın şimdi dört ila beş hafta sahalardan uzak kalması bekeniyor.
Mathews’ın yokluğunda Chargers’ta as koşucu rolünü yeni transferlerden Donald Brown ile geçtiğimiz sezon yakaladığı paslarla adeta Chargers hücumunun jokeri haline gelen running back Danny Woodhead paylaşması bekleniyor.
Kontratının son yılında olan Ryan Mathews’ın almak istediği kontratı bu sakatlığın kötü etkileyeceği kesin. Öte yandan Chargers ise zorlu playoff yarışı kızışmadan önce yıldız oyuncusunu takıma döndürme çabası.
Yazan: Kaan Özaydın