Her sene olduğu bu sene de 17.haftanın son maçından sonra playoff’a kalamayan takımlar arasında head koç temizliğine gidildi. Sene sonuna kadar bile dayanamayan Oakland Raiders head koçu Dennis Allen’a katılarak önümüzdeki sene aynı takımla devam etmeyecek dört isim 29 Aralık Pazartesi günü şöyle belirdi:

Marc Trestman, Chicago Bears: Takımdan iyice ümit kesildiğinde genelde head coach’la beraber GM (General Menajer) de yollanır. Chicago önce GM Phil Emery’yi, hemen peşinden de Marc Trestman’ı ikinci senesi sonunda kapı önüne koydu. Trestman zorlu NFC North rakiplerinin arasında debelenirken son aylarında da Jay Cutler sıkıntısıyla uğraştı.
Mike Smith, Atlanta Falcons: Mike Smith aslında başarısız bir koç değildi. Takımı özellikle hücum yönünden çok dominant yıllar geçirdi. Takımın başında bulunduğu yedi senede dört defa playoff gören “Smitty”, en başarılı senesini normal sezonu 13-3 bitirip NFC Championship oynadığı 2012 senesinde yaşadı. Ancak son iki senesini 4-12 ve 6-10 geçirince takım yönetimi oyun kurucu Matt Ryan’ın kariyerini daha fazla çarçur etmek istememiş olsa gerek. GM Dimitroff’un işi ise şimdilik sağlam.
Rex Ryan, New York Jets: Sivri kişiliği ile kendi takımı ve taraftarlarınca çok sevilen Rex Ryan, sivriliğin kralı Bill Belichick gibi başarılar yakalayamayınca GM Idzik ile birlikte Jets’e veda etti. 2009’dan beri takımın başında bulunan Ryan ilk iki senesi dışında playoff’a çıkamadığı gibi winning season (8-8 üstü galibiyet derecesi) bile kaydedemedi. Rex Ryan’ın önümüzdeki sene başka bir takımın head koçu olacağı konuşuluyor.
Jim Harbaugh, San Francisco 49ers: İkinci bir sivri tip olan Jim Harbaugh’nun takımdan ayrılacağı zaten haftalardır konuşuluyordu. Yalnızca iki sene önce Super Bowl oynayıp kardeşi John Harbaugh’nun Baltimore takımına yenilen Jim, kariyerine mezunu olduğu Michigan Wolverines’in koçu olarak devam edecek.

 

Yazan: Hilmi Çeltikçioğlu