1961’den beri en kötü performansını sergileyen ve Pazar günü de St. Louis Rams’e 52-0 mağlup olan Oakland Raiders’ın, defensive end’i Justin Tuck, maçtan sonra söyleyecek hiçbir şey bulamadı.
Tuck maçtan sonra, “Bunun nasıl hissettirdiğini tarif edecek bir söz bulamıyorum” dedi ve ekledi, “Dilini yutmanın sesi çıkabilseydi belki, şuan o haldeyim.” Raiders maç boyunca hücum haklarında, topu hareket ettirmekten aciz bir haldeydi. Yaptıkları tüm hücum koşularıysa, Rams defans hattı tarafından telef edildi. Buna karşılık St. Louis Rams, sadece ilk yarıda, beş Touchdown yaparken bir de field goal yapmayı başardı. İlk yarı bittiğinde tabelada 38-0 yazıyordu.
Aslında Raiders’lı oyuncular, maç öncesi moralliydiler. Son maçta aldıkları galibiyetinde rüzgarını arkalarına alarak, 4-7 istatistiğiyle bu maça çıkan Rams karşısında, sahadan galibiyete ayrılacaklarını düşünüyorlardı.
Maçtan sonra konuşan, Raiders koçu Tony Sparano; “Bir hafta önce bir maç kazandınız diye, her şeyi çözmüş olmazsınız.” demişti. Takımın geçici head koçu, “Geçen haftaki kazanan olma hissini unutmalarını istemiyorum ama şuan ki hislerini de unutmalarını istemiyorum.” diye konuştu.
Raiders, bu sezon ki 1-11’lik istatistiği ile,  Houston Oilers’e 55-0 yenildiği ve 1-13’le bitirdiği 1961  sezonundan sonra ki en kötü performansını sergilemiş oldu. Pazar günü alınan mağlubiyet onların üst üste aldığı dokuzuncu deplasman mağlubiyetiydi. Raiders son deplasman zaferini 2011’de Kansas City’yi 28-0 yenerek almıştı.
Önümüzde ki hafta Raiders, bu hafta kendi sahasında Seattle’a 19-3 kaybeden 49ers ile karşılaşacak. 49ers bu hafta Şükran Günü’nde oynamasının avantajıyla dinlenmek ve kafasını toparlamak için birkaç ekstra güne sahip.

 

Yazan: Barbaros Ataer