New York Jets, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Arizona Cardinals’ın eski defans koordinatörü Todd Bowles’ı yeni head koçu olarak açıkladı. Bu açıklamanın zamanlaması epey ilginçti. Açıklama, Mike Maccagnan’ın genel menajer olarak işe alınmasından, üç-dört saat kadar sonra gerçekleşti.
ESPN’den Josina Anderson’a mesaj yoluyla ulaşan Bowles, Jets’in teklifini kabul ettiğini söyledi. Bowles’un beş milyon dolar değerinde dört yıllık bir kontrata imza açıklandı
Bazı kaynaklara göre Bowles, ofansif koordinatör mevkii için Chan Gailey’i hedefliyor. Gailey, 2012’de Buffalo Bills koçluğundan kovulduğundan beri NFL’de görev almıyor.
Bowles’u Atlanta Falcons’a kaptırmaktan korkan Jets, epey hızlı hareket etmiş ve Salı günü onu ikinci bir görüşmeye davet etmişti. Akşam yemeğinin sonunda taraflar antlaşmaya varmıştı. Bu buluşma sırasında Bowles, yeni genel menajer Maccagnan, takım sahibi Woody Johnson ve diğer yöneticileriyle tanıştı. Bowles, Çarşamba günü Falcons’la yapacağı ikinci görüşmeyi de iptal etti.
Bowles’ı işe alma kararı küçük çaplı bir sürpriz oldu çünkü spekülasyonlar genelde Seattie Seahawks defansif koordinatörü Dan Quinn’in görevi alacağı yönünde yoğunlaşmıştı.
Jets, 7 Ocak’taki ilk görüşmenin ardından bütün ilgisini, aynı zamanda eski bir Jets asistanı olan, 51 yaşındaki Bowles’a çevirmiş oldu. Bowles’un yarattığı Arziona Cardinals defansı, bu sezon NFL’de normal sezona damga vuran savunmaların başında geliyordu.
Jets ayrıca hücum koçluğu için de son olarak 2010 – 2012 sezonlarında Buffalo Bills’in head koçluğunu yapan Chan Gailey ile anlaştığını açıkladı.

 

Yazan: Barbaros Ataer