İlginç bir sezonu geride bırakan Cleveland Browns, sadece bir sezonun ardından, ofans koordinatörü Kyle Shanahan ve quarterback koçu Dowell Loggains ile yollarını ayırdı.
Şematik bir bakış açısıyla baktığımızda, bu hamleleri biraz daha iyi anlayabiliriz. Shanahan ve Loggains  2014 boyunca ofans takımının içine düştüğü, pek çok çaresiz durumda, mükemmel işler başardılar.
2014 NFL Draftı’nın ilk tur seçimi Johnny Manziel, henüz NFL için hazır değildi ki zaten onlarında bir numaralı silahı wide receiver Josh Gordon’dı. Gordon bir yıl ceza alarak, neredeyse bütün sezonu kaçırınca, planlar bozuldu.
Bu duruma rağmen Brian Hoyer’in QB mevkiini devraldığı takım, maç başına 324.6 yard ortalamasını tutturmayı başardı. Shanahan, takımı neredeyse bütün sezon playoff potasında tutmayı başardı.
Shanahan futbolda ki en parlak genç beyinlerden biri olarak, parlıyordu ki bu durum Browns’ın kararını anlamamızı daha da zorlaştırıyor. Eğer Shanahan kibrine yenik düşmediyse de başka bir takımdan head koçluk koltuğu için teklif almış olabilir.
Zamanlama ise oldukça ilginç, Shanahan, Perşembe günü Buffalo’da, Bills’le head koçluk görevi için görüşürken görülmüştü…

 

Yazan: Barbaros Ataer