Buffalo Bills, Pazartesi günü 2015 yılının ilk head koç anlaşmasını yaptı ve New York Jets’in eski koçu Rex Ryan’ı takımın başına getirdi. Ryan, Buffalo Bills tarihinin 18.head koçu olacak.
Beş yıllık anlaşma imzalayan Ryan için Bills, Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyecek. 31 Aralık’ta Dough Marrone’un ayrılışından sonra Bills 12 farklı koç adayı ile görüşmüştü. Koç Ryan’ın işe alınması da bu sürecin sonunda oldu. Rex Ryan, yıllık 5.5 milyon dolar maaş alacak.
Bills’in sahibi Terry Pegula, konu ile ilgili “Uzun araştırmalar sonunda, yeni head koçumuzun Rex Ryan olduğunu açıklamaktan gurur duyarız. Rex’in deneyimi ve azminin oyuncularımıza ve Bills organizasyonuna fayda sağlayacağına eminiz. ” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Bills, Pazar gecesi Ryan ile ikinci bir görüşme gerçekleştirdi. Ryan ve Bills, hücum koçu olarak 49ers’ın hücum koçu Greg Roman ile çalışma kararı aldı ve bugün Bills, Roman ile de anlaştığını duyurdu.
Ryan ve Roman daha önce Ravens’da yardımcı koç olarak birlikte çalışmışlardı. Roman ve Ryan, iyi bir ikili çünkü ikisinin de ortak uyguladığı run-first felsefesi bulunuyor.
Roman’ın 49ers’da hücum koçluğu yaptığı geçmiş dört sezon boyunca 49ers hücumu NFL’in ilk 10’unda yer almıştı.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya