Green Bay Packers’ın yıldız oyun kurucusu Aaron Rodgers’ın sakatlıktan çıkıp Dallas Cowboys maçında sahada olacağı kesinleşti ancak şimdi Rodgers’ın yüzde kaçlık bir performansla oynayacağı tartışılıyor. Kesin bir şey varsa o da Packers’ın Cowboys ile karşılaşacağı maçta Rodgers’ın yüzde yüz performansla sahada olamayacağı.
ESPN’in duyurduğu habere göre Rodgers’ın baldırında bir yırtık bir de zorlama var. Rodgers, Cuma günü antremana çıktı, bu antreman Cowboys –  Packers arasındaki NFC playoff maçından önceki son antremandı. Daha önceleri Rodgers hafta boyunca antreman dışı bırakılmıştı.
Packers koçu Mike McCarthy ise Cuma günü “Aaron antremanı tamamladı, her şey iyiydi. Bugün iyi hissediyor. Sakatlığı ilerleme gösteriyor. Bana göre de iyiye gidiyor gibi geliyor. Dallas defansı için yaptığımız planlarda değişikliğe gitmeyeceğiz, hücum planlarımız hala geçerli.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Bu sakatlığı yakından bilen bir doktor ise “Rodgers’ın maçta sahada olacağı kesin fakat unutmamak lazım ki yüzde yüz performansla oynayamayacağı da kesin. Sorulması gereken soru ise Rodgers’ın yüzde 95 ile mi, yüzde 50 ile mi oynayacağı.” şeklinde Rodgers’ın durumunu özetledi.
Packers camiası Rodgers’ın sakatlığına agresif bir umutla yaklaşıyor ama unutmamak lazım her oyuncunun böyle sakatlıklara reaksiyonu, iyileşme süreci ve iyileştikten sonra ki performansı çok farklı. Rodgers, Cowboys karşısında sağlıklı olamaz ise Green Bay’in işi oldukça zor olacak gibi gözüküyor.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya