İçinizi rahat tutun, Detroit Lions’ın yıldız savunma oyuncusu Ndamukong Suh, Pazar günü takımını sahada yalnız bırakmayacak.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde NFL yönetimi Suh’a, Green Bay Packers maçında Rodgers’ın bacağına kasıtlıca bastığı için bir maçlık ceza vermişti, bu ceza sonucunda Suh Lions’ın Dallaw Cowboys karşısındaki wildcard maçında sahada olamayacaktı…
Suh verilen karar itiraz etti. Bağımsız tahkim hakemi Ted Cotrell ise Suh’un itirazını inceledi ve yıldız oyuncunun bir maçlık cezasını para cezasına çevirdi. Şimdi ise Green Bay Packers’a 30-20’lik skorla yenildikleri maçta Rodgers’a yaptığı hareketten dolayı Suh 70,000 dolar ceza ödeyecek.
NFL yönetimi Suh’u futbol dışı hareket ettiği ve Rodgers’ı sakatlık riski ile karşı karşıya bıraktığı için bir maç ceza vermişti. Suh ise bu hareketinin kasıtlıca olmadığını dile getirmiş, son olarak ise havanın oldukça soğuk olduğunu bu sebeple Rodgers’ın bacağı ile sahanın çimlerini ayırt edemediğini dahi söylemişti.
Suh’un itirazı takımının yüzünü güldürürken, Dallas Cowboys gibi ligin en iyi hücum takımlarından birinin karşısında Suh’un geri dönecek olması şüphesiz ki playoff’larda Detroit Lions’ın şansını arttırmış oldu.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya