Pazar gecesi New England Patriots ile Seattle Seahawks arasında oynanacak Super Bowl maçına bilet almak için henüz çok geç değil. Fakat maçı yerinde izlemek istiyorsanız, bu size pahalıya patlayabilir. Büyük maçın bilet fiyatları çılgın bir yükselişe geçmiş durumda.
Özellikle karaborsada satılan bilet sayısı bu yıl çok az. Online satıcı StubHub’ın elinde Perşembe sabahı satılacak 250’den az bilet vardı. Geçen sene bu zamanlar karaborsada 4000’in üzerinde bilet mevcuttu.  Resmi kaynaklar da yeni bilet sağlamıyor.
Phoenix’deki NFL bilet gişesinde çalışan bir görevlinin yaptığı açıklamalara göre en ucuzu 5,700 dolar, en pahalısı 15,000 dolar 249 bilet kaldı. Bu açıklama Çarşamba günü yapılmıştı, Perşembe günü ise sadece 100 bilet kaldı ve bilet fiyatları 9,700 dolardan başlıyor.
Super Bowl biletleri bu yıl ortalama 8,051 dolardan satıldı ve bu ortalama ile biletler geçen sene bu zaman ki bilet fiyatlarından %192 daha pahalı.
Piyasada neden bu kadar az bilet olduğu tartışmalı. Phoenix Üniversitesi Stadyumu, geçen sene Super Bowl’un yapıldığı MetLife Stadyumundan daha küçük ve seyirci kapasitesi 10,000 daha düşük. Bu nedenle piyasa da yeterince bilet olmayabilir. Bu nedene ek olarak bu yıl Super Bowl’un oynanacağı şehrin Seattle Seahawks taraftarlarına daha yakın olması sonucunda biletler daha çabuk tükenmiş olabilir. Tüm bunlar neden az bilet kaldığını açıklıyor ama neden biletlerin bu kadar pahalı olduğunu açıklamıyor.
NFL, Super Bowl biletleri için yanıp tutuşan taraftarlar için sahte bilet konusunda dikkatli olmaları hususunda uyarıyor.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya