Washington Redskins’in head koçu, Jay Gruden’ın NFL Combine’larındaki basın toplantısı tam da hayal edebileceğiniz gibi başladı; koça yöneltilen ilk soru quarterback pozisyonuyla alakalıydı. Özellikle, Robert Griffin’in bu pozisyonda gösterdiği performans sorgulandı.
Gruden geçtiğimiz yıl yedeğe çektiği RGIII ile ilgili oldukça olumlu konuştu: “Robert sezonu ilk 11’de bitirdi. Bunun böyle devam etmesini bekliyoruz. İki oyun kurumuzun da oldukça motive ve daha iyiye gitmeye aç bir şekilde gelmelerini bekliyoruz.”
Peki, Griffin doğru adam mı?
“Apaçık göründüğü üzere, Robert bu sezon QB posizyonunda ilk tercihimiz olacak.” diyerek sözlerine başlayan Gruden, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra her şey Robert’a bağlı, kendisini geliştirmeli ve olgunlaşmalı hem bir quarterback hem de bir insan olarak. Gelecekte bazı gelişimler görmek istiyorum. Tabii bu biraz da bize bağlı, teknik ekip olarak ondan en iyi şekilde yararlanmalıyız.”
Öte yandan hafta başında çıkan haberlerde, Redskins’in yedek quarterback’i  Kirk Cousins’in Jay Gruden’in kardeşi, Monday Night Football sunucusu ve NFL eski koçu, Jon Gruden ile birlikte çalışmaya başladığı belirtilmişti.
Jay Gruden’a ayrıca sorulan bir soru üstüne Jon’un Griffin ile çalışıp çalışmayacağıyla ilgili bir fikrinin olmadığını belirtti. Kirk Cousins’in head koçunun abisi Jon Gruden ile özel olarak çalışmasının bu QB yarışına yeni bir boyut getirmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Yazan: Barbaros Ataer