Arizona Cardinals tarihinin en iyi savunma oyuncularından biri şuan yeni bir takım arıyor. Cardinals, Cuma günü itibariyle, defensive tackle Darnell Dockett’i serbest bıraktı.
Mayıs ayında 34 yaşına girecek olan Dockett, geçtiğimiz Ağustos ayında çapraz bağlarının kopması sebebiyle 2014 sezonunu kaçırmıştı. Cardinals, Dockett’in 6.55 milyon dolarlık kontratını feshederek, salary-cap’te 6.8 milyon dolarlık yer açmış oldu.
En iyi dönemlerinde hem end hem de tackle olarak oynayabilen Dockett, bu süreçte üç kere Pro Bowl seçilmişti.
İki tarafta kontrat yenilemeyi düşünmemesine rağmen, Dockett’in hala Bird Gang’e (Cardinals) dönme ihtimali bulunuyor. Tabii market değerini test edip, duruma göre daha cap-dostu bir anlaşmaya imza atmak kaydıyla.
Kulüp resmi sitesine açıklama yapan genel menajer Steve Keim: “Darnell’le alakalı düşüncelerimiz oldukça net ve onu geri almak istiyoruz.” şeklinde konuştu ve ekledi; “Onunla ve temsilcileriyle görüştükten sonra, bu hareketin, mevcut durumda  yapabileceğimiz en mantıklı şey olacağına karar verdik. Bu hem takım hem de oyuncu için en iyisi ve her iki tarafada tüm opsiyonlara açık olma fırsatını verecek bir hamle.”
Dockett’ın gönderilmesiyle birlikte, Larry Fitzgerald, Rod Graves’in etkileyici 2004 NFL Draftı’ndan takımda kalan son oyuncu oldu.

 

Yazan: Barbaros Ataer