Birkaç sezon önce NFL’in en iyi running back’lerinden biri olarak anılan 29 yaşındaki Chris Johnson, geçtiğimiz yaz transfer olduğu New York Jets tarafından serbest bırakıldı. Takım geçtiğimiz Johnson’ın kontratındaki opsiyonu reddederek yıldız oyuncuyu serbest bıraktığını açıkladı.
Jets, linebacker’lar Calvin Pace ve Jason Babin’in opsiyonlarını kullanarak tecrübeli oyuncuları bir sene daha takımda tutarken, Chris Johnson ile yolların ayrılması çoğu kişiyi şaşırtmadı.
16 Şubat sonrasında takımda kalsaydı, iki yıllık sözleşmesi gereğince 500,000 dolar alacağı olan ve bu sebepten Jets için büyük bir mali yük teşkil Chris Johnson, Ocak ayında da tutuklandığında da bu günlerin geleceğinin sinyalini vermişti.
NFL tarihinde bir sezonda 2,000 yard koşu barajını geçen sayılı running back’lerden biri olan CJ2K lakaplı oyuncu geçtiğimiz yıl sadece bir maçta 100 yarddan fazla koşup tüm sezon boyunca sadece bir touchdown koşusu yaparak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.
2014 sezonunda adeta Chris Ivory’nin arkasında kalan tecrübeli oyuncu, kariyerinin en köyü sezonunu geçirmişti. Şimdi ise Chris Johnson’ın bir daha herhangi bir NFL takımının as koşucusu olup olamayacağı tam bir muamma.
New York Jets’in CJ2K yerine Buffalo Bills’ten ayrılması beklenen C.J. Spiller’ı düşündüğü yazılırken, takımın önümüzdeki günlerde bir başka tecrübeli isim, oyun kurucu Michael Vick ile de yollarını ayıracağına kesin gözüyle bakılıyor.
Yazan: Kaan Özaydın