NFL, Cleveland Browns wide receiver’ı Josh Gordon’ı NFL’in yasaklı madde kullanımı politikalarını ihlal ettiği için bir yıllık men cazası verdiğini açıkladı. Yıldız oyuncuya bir yıl boyunca Cleveland Browns tarafından herhangi bir ödeme de yapılmayacak.

NFL Media’dan Ian Rapoport’a göre bu karar geçen hafta Gordon’ın kanında alkol bulunduğunda alındı. Men kararı ise hemen uygulanıyor fakat Gordon’ın Şubat ayında haklarının iadesi için baş vurması üzerine kararda değişiklikler olabilir.
Cleveland Browns genel menajeeri Ray Farmer ise konu ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı ve Gordon hakkında oldukça sert konuştu. “Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu noktada yeniden Josh bizi hayal kırıklığına uğrattı. Kariyeri boyunca onu destek alması için birçok kez yönlendirdik, böyle durumlarda herkes için yapacağımız şeyleri onun için de yaptık fakat çabalarımız onda hiç bir etki yaratmadı.”
Farmer’ın mesajı çok net ve açıkça Gordon’ın NFL kariyerine devam etmeyi isteyip istemediğini sorgular cinsten bir mesajdı.
2015 sezonu Gordon’ın yasaklı madde kullanımı nedeniyle cezalandırılacağı üçüncü sezon. 23 yaşındaki Josh Gordon, 2013 sezonunda, iki maç ceza almasına rağmen NFL genelinde en çok yard pas yakalayan isim olarak adından oldukça söz ettirmişti ancak geçtiğimiz sezon da yasaklı madde kullanımı sebebiyle aldığı ceza yüzünden uzun süre takımından uzak kalmıştı.
Gordon da konu ile ilgili bir açıklama yaparken, Ocak ayında takım arkadaşları ile Las Vegas’a uçarken sadece iki bira ve iki içki içtiğini ve bunun Temmuz 2014’den beri aldığı ilk alkol olduğunu açıkladı.
NFL tarafından aldığı cezalar sebebiyle bu sezon sonunda serbest oyuncu olma gerekliliklerini yerine getiremeyen Josh Gordon, bir yıllık cezasının ardından Amerikan futboluna geri dönmeye karar verirse, 2017 sezonu sonuna kadar hakları Cleveland Browns’ta kalmaya devam edecek.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya