The Gunslinger lakaplı efsane quarterback sonunda Lambeau Field’a dönüyor. Brett Favre formasını emekliye ayırmak üzere, Pazartesi günü Green Bay’e döneceğini resmen açıkladı.
Favre kendi şahsi internet sitesinden şu açıklamayı yayınladı: “Açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum ki 2015’te Green Bay Hall of Fame’ine dahil olmak ve formamı emekli etmek için Green Bay, Wisconsin’e geri döneceğim.”
4 numaralı formanın bir gün Lambeau’ya döneceği ve emekli edilerek, Packers Hall of Fame’ine katılacağı uzun süredir bekleniyordu. Favre’nin 2014’te dönmesi durumunda yuhalanacağı endişesi hakimdi. Bunun yanında Bart Starr’ın sağlık durumuda (Favre, bir diğer efsanevi Packers quarterback’iyle birlikte dönmek istiyordu) geçen yıl iyi değildi. Sonuç olarak, Favre her dönüşünü erteleme kararı aldı.
Pazartesi günü internet sitesinde ki mesajında; “16 yıl Green Bay Packers için oynamak muazzam bir onur.” diye yazan Favre, sözlerine şöyle devam etti: “Adımı, Starr, Hornung, Kramer, Taylor, Lambeau, Nitschke, Lombardi, Davis, White ve Hutson gibilerin yanında görmek, diğer tüm takım arkadaşlarımla ve koçlarımla paylaştığım çok özel bir onur. Onların dışında eğer Ron Wolf olmasaydı. Bunların hiçbiri mümkün olmazdı. O NFL tarihinin en iyi General Manager’i.”
“Bunu kutlamak ve o özel anı orada bulunan muhteşem Green Bay taraftarlarıyla paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”
Bu noktada Favre’nin yuhalanması fikri oldukça çılgınca. Favre, Packers’tan ayrıldıktan bir yıl sonra ezeli rakipleri Minnesota Vikings’e transfer olmuştu ve bu, taraftarların bir bölümü tarafından hainlik olarak görülmüştü. Buna rağmen unutulmaması gereken şey, onun Packers için çok fazla muhteşem iş yaptığı.

 

Yazan: Barbaros Ataer