Dün gece oynanan Super Bowl maçının son dakikaları büyük bir heyecana sahne oldu. New England Patriots oyuncusu, Malcolm Butler yaptığı interception’la Seattle’ın bu sezonki Super Bowl rüyasını acı bir şekilde sona erdirdi ve Patriots’a 2004 sezonundan bu yana ilk şampiyonluğunu getirdi.
Seahawks koçu Pete Caroll, maç sonu yaptığı açıklamalarla kaybedilen maçın yükünü omuzlarına aldı: “Çocuklara da söylediğim gibi bu durum tamamiyle benim suçumdu”
NBC’nin maç sonu programına katılan Caroll, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maçı kazanacak için bolca vaktimiz vardı. Üçüncü ve dördüncü down’ları oynarken onlara hiç zaman bırakmadık, fakat işler planlandığı gibi gitmedi.”
New England’ın goal line’ına bir yard mesafede maçın bitimine 26 saniye kalmıştı ve Seattle 28-24 gerideydi. Ligin en sert running back’lerinden Marshawn Lynch backfield’daydı, bu sırada quarterback Russel Wilson döndü ve Ricardo Lockette’ye doğru bir pas yolladı.
Patriots’ın çaylağı Butler bir anda öne atıldı ve Lockette’ye giden topu araya girerek kapmayı başardı. Defansif back topla birlikte kendini yere bıraktığında Caroll’ın kafası eğildi ve elleri dizlerine düştü.
Üzgün halde açıklamalarına devam eden Caroll: “Hissedemiyorum bile,” dedi ve ekledi; “Hissetmek çok zor, çok çalışan herkes, deneyen ve bu takım için her şeyini veren ve bu takımı buraya taşıyanlar, koçlar, oyuncular, taraftarlar yani herkes için şunu söyleyebilirim ki bu takımı tekrar şampiyonluğa taşımak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.”
“Bu tarz bir oyunla kaybetmek en kötüsü. Bu şekilde olmasından ve bununla yaşamaktan nefret ediyorum çünkü bir futbol maçını kazanabilmek için yapılması gereken her şeyi yaptık. Ancak onlar harika işler yaptı, kendilerine bir fırsat yarattılar ve sonra bu fırsatı iyi değerlendirdiler. Sonunda onlar dünya şampiyonu oldular ve biz olamadık.”
Russell Wilson’da kaybedilen maçın ardından benzer yorumlar yaptı: “Elimizden geleni en iyisini yaptık ve oynayabileceğimiz kadar iyi oynadık. Onlarsa bizim yaptıklarımızdan bir fazlasını yapmayı başardı.”

 

Yazan: Barbaros Ataer