NFL’de Super Bowl XLIX ile sezonun şampiyonu New England Patriots olurken, Super Bowl’u kaybetse de normal sezona ligin en iyi savunması olarak damga vuran Seattle Seahawks’ın savunma koçu Dan Quinn, Atlanta Falcons’ın başına geçti.

2013 sezonundan beri Seattle’ın savunma koçluğunu yapan ve NFL’in en korkulan savunma takımını oluşturan Quinn, artık Falcons’ın başarısı için çalışacak.
Super Bowl sonrası Atlanta’ya uçan ve yeni takımı ile basına tanıtılan Quinn, yaptığı açıklamada, “Bugün burada sizlerle olduğum için oldukça heyecanlıyım. Atlanta’da da benzer şampiyonluk kalibresinde bir ekip oluşturmak için sabırsızlanıyorum.” diye konuştu.
Atlanta Falcons, 2012 Playoff’larında Seattle Seahawks’ı elediğinden beri playoff’lara hasret durumda. Falcons 2013 sezonunda sadece iki galibiyet alarak büyük hayal kırıklığı yaratırken, 2014 sezonunda ise altı galibiyet alabilmişti.
Quinn’in savunma konusunda oldukça sıkıntılar yaşayan Atlanta Falcons’ın dertlerine çare olup olamayacağını hep beraber göreceğiz.

 

Yazan: Kaan Özaydın