Hafta içi Super Bowl medya gününde, Seattle Seahawks’ın cornerback’i Richard Sherman’a ilginç bir soru soruldu. Oğlunun Super Bowl’un oynanacağı, bu Pazar günü doğma ihtimali olan Sherman’ın bu olayın gerçekleşmesi durumunda ne yapacağı soruldu.
Soruya gülümseyerek cevap verem Sherman: “Bence o çok disiplinli bir genç adam olacak ve maçın sonuna kadar orada kalacaktır.”. “Babasına ilk iyiliğini yapacaktır ve bir-iki hafta daha orada kalacaktır.”
Sherman’ın kız arkadaşı, Ashley, Şubay’ın başlarında ikilinin ilk çocuklarını dünyaya getirmeye hazırlanıyor. Ashley bir erkek çocukla birlikte Super Bowl için Arizona’da. Küçük Sherman, Pazar günü aramıza katılabilir, bu çok mümkün.
Bir muhabir, Sherman’a ulusal bazda tartışılan bir soru sordu; eğer böyle bir durum olursa Sherman ne yapmalı?
Sherman soruya soruyla karşılık vererek: “Bu üzerine tartışılacak bir konu mu?” diye sordu.  Ardından cevabıma devam eden Sherman, “Tamamıyla maça odaklandım. Pazar günü doğması beklenmiyor. Eğer aksi bir durum oluşursa, bir şeyler değişebilir. Bir süredir oğlumun maç sırasında veya öncesinde doğmasıyla alakalı ihtimalleri düşünüyorum.”
“Eğer öyle bir durum gerçekleşirse, burada durumla başa çıkacak şeylerimiz var. O noktaya gelirsek, o köprüyü geçeceğiz. Ama açık konuşayım, bunun bir ulusal tartışma konusu olduğunu bilmiyordum. İlk çocuğumun doğumunu kaçırmak istemem, umarım Tanrı bunu gözetir ve o köprüyü geçmek zorunda kalmayız.”
Seçtikleri isim sorulduğunda, Sherman biraz utangaç göründü, “Sanırım Pazar günü doğarsa hepimiz öğreneceğiz.”
Seahawks’ın quarterback’i Russell Wilson’a göre, eğer Pazar günü bebek doğarsa bu Sherman’ı daha iyi oynaması için teşvik edecektir.

 

Yazan: Barbaros Ataer