Son anları büyük bir heyecan fırtınasına sahne olan Super Bowl XLIX’de gülen taraf Seattle Seahawks’ı 28 – 24’lük skorla geçen New England Patriots oldu.

Tom Brady’nin dört touchdown pası ile yıldızlaştığı ve 37 isabetli pasıyla Super Bowl rekorunu kırdığı gecede maçın bitimine 20 saniye kala, Patriots’ın çaylak cornerback’i Malcolm Butler’ın endzone’da yaptığı interception ile New England ekibi 10 yıl sonra Super Bowl şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.
Bill Belichcik ve Tom Brady, dördüncü şampiyonluklarını ulaşıp tarih yazarken, maçın kahramanı draft edilmemiş çaylak Malcolm Butler oldu. Butler, adeta maçın Seattle Seahawks’a döndüğü anda kaptığı topla insanlara neden Amerikan futbolunu sevdiklerini hatırlattı.
Butler’ın interception’ı ile unutulmaz bir şekilde noktalanan Super Bowl XLIX, 2008 yılında David Tyree’nin “Helmet Catch”i ile çevirdiği Super Bowl’dan ile birlikte tarihin en unutulmaz Super Bowl’larından biri oldu.
Karşılaşma sonra Russell Wilson’ın son oyunda attığı interception ve Seahawks koçu Pete Carroll’ın seçtiği oyun oldukça eleştirilirken MVP ödülünün sahibi ise Tom Brady oldu.
Kariyerinin üçüncü Super Bowl MVP ödülünü alan Brady, aynı zamanda Joe Montana’nın 11 touchdown’lık Super Bowl rekorunu da egale etmeyi başardı. Patriots aynı zamanda 10 sayı farktan geriden gelerek, Redskins ve Saints’ten sonra bunu başaran Super Bowl tarihindeki üçüncü takım oldu.
Seattle Seahawks ise 11 yıl önce Patriots’ın yaptığını yapıp üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanma şansını tepmiş oldu. Görünen o ki, Seahawks’ın 20 saniye ve touchdown’a sadece inch’ler kala koşmak yerine pas atmayı denemesi günlerce eleştirilecek konuların başında gelecek…

 

Yazan: Kaan Özaydın