Tim Hightower, kariyer bitiren bir sakatlık olarak gösterilen dizindeki ön çapraz bağların kopmasını, atlatmayı ve bu yargıyı kırmayı başaran, istisnai 21. yüzyıl sporcularından bir tanesi…
Washington Redskins’te ilk 11’de kendine kalıcı bir yer edinmeyi başaran ve koşar adım kariyerinin en iyi sezonuna giden başarılı running back, takvimler aynı sezonun, 2011’in Ekim ayını gösterdiğinde ön çapraz bağlarını koparmış ve o günden bugüne kadar hiçbir NFL maçında forma giyememişti.
Şimdi ise 28 yaşındaki oyuncu New Orleans Saints ile NFL’e geri dönme hazırlığında. Geçtiğimiz ay, New York Giants eski safety’si Kenny Phillips de, reserve/future sözleşmesi imzalayarak, Saints’e katılmıştı.
The Times-Picayune’ye röportaj veren Hightower, “Sakatlandığımda, elime bir kağıt alıp yazdım; ‘Bu benim için bir son değil.’ ” derken, “Bu uzun bir süreçti ama asla antrenmanı bırakmayı düşünmedim. Asla amacımdan sapmadım ve bunun için çalışmaktan vazgeçmedim. Antrenman yaparken, rehabilitasyondayken, birçok ameliyat geçirirken, sadece bittiğinde olacakları kafamda resmettim ve bunu düşündüm.” diye konuştu.
Hightower, hayal kırıklığıyla geçen 2014 sezonunun ardından Saints’in “kendini değişim geçirmeye adadığını” düşünüyor. Üç sezonluk aranın ardından başarılı oyuncunun eski günlerine dönüp dönemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.
Yazan: Barbaros Ataer