LeSean McCoy transferi ile kadrosuna yeni ve dinamik bir running back katan Buffalo Bills, sadece bir gün sonra takıma kazandıracağı yeni as quarterback için takasını tamamladı.

Bills, yaptığı açıklamada, Matt Cassel’in takası konusunda Minnesota Vikings ile anlaştıklarını açıkladı. Bills ayrıca bir 2015 altıncı tur seçim hakkı alırken, karşılığında kendisine ait 2015 beşinci tur ve 2016 yedinci tur draft haklarını Vikings’e verdi.
Bu takas, yeni lig yılının başlangıcı olan 10 Mart’a kadar resmiyet kazanmayacak.
32 yaşındaki Cassel geçen Mart ayında yaptığı iki yıl ve 10 milyon dolarlık sözleşmeden dolayı 2015’te 4.15 milyon dolar kazanacak. Buna bu ay alacağı 500 bin dolarlık kadroda bulunma primi de dahil.

Tecrübeli oyuncu son iki sezonunu Vikings’te geçirmişti. Geçen yıl Eylül ayında ayağından sakatlanıp, sakatlar listesine katılmadan önce takımının ilk üç maçına starter quarterback olarak çıkmıştı.
Cassel, 10 sezonu aşan kariyerinde, Vikings, Chiefs ve Patriots formalarıyla starter olarak çıktığı maçlarda 33-38 istatistiğini yakalamıştı. New England, Cassel’ı 2005 draftında yedinci turdan seçmişti.
NFL Network’ten Ian Rapoport’a göre Vikings, Josh McCown’u alamamasının ardından QB takas marketine dahil oldu.  McCown, geçen hafta Browns ile anlaşmıştı.
Rapoport’a göre amaç, geçmiş iki senede amaç EJ Manuel öğrenmeye ve gelişmeye devam ederken oynayabilecek ve öğretebilecek bir veteran oyuncu bulmaktı. Kevin Kolb’da bu nedenle takıma katılmış ama sakatlıklar buna engel olmuştu. Geçen yıl Kyle Orton’la anlaşıldı ve sezonun büyük bölümünde o oynadı ancak kimsenin öğretmeni olarak değil.
Vikings, Cassel’ın bu amaç için doğru adam olduğuna inanıyor. Cassel şuan Bills’in starter QB mevkiinde en büyük favori. Özetle takım iki gün öncesine göre oldukça farklı. Buna Rex Ryan etkisi diyelim.
Yazan: Barbaros Ataer