Oakland Raiders’dan bir transfer haberi daha geldi. Raiders, NFL’in en çok eleştirilen quarterback’lerinin başında gelen Christian Ponder ile 1 yıllık bir anlaşma imzalayacağını açıkladı.
27 yaşındaki Ponder, 2011 yılında Minnesota Vikings tarafından draft’ta 12.sıradan draft edilmişti. Ponder başlarda West Coast hücumda harika işler çıkarabilecek bir QB olarak görülmüştü ama daha sonradan değişken performansı ile ünlendi.
Ponder, Vikings’deki dört sezonunda özellikle downfield’da sorunlar yaşadı, 38 TD pası atarken aynı zamanda pasları 36 kez interception’a imza attı.
Christian Ponder’ın pas girişimi başına düşen yard ortalaması lig ortalamasının fazlasıyla altında, sadece 6,30.  Tüm sezon boyunca ilk 11’de sahaya çıktığı tek yıl olan 2012 yılında Ponder, ligin en az isabetle oynayan QB’si ünvanını kazanmayı da başarmıştı.
Vikings ise Ponder ile yollarını ayırmak için daha önce iki önemli adım attı. İlkinde, Vikings, Matt Cassel’ı takıma dahil etti, ikincisinde ise Teddy Bridgewarer’ı draft ederek kadrosuna kattı. İkinci hamle başarılı bir hamle oldu ve Bridgewater, 2014’ün en iyi çaylak QB’lerinden biri oldu.
Ponder ise geçtiğimiz sezon sadece 44 pas attı ve yedek olarak ortalarda dolanmayı tercih etti. Ekim ayında Green Bay Packers karşısındaki maçını ise touchdown’sız bitirdi. Ponder aynı maçta iki pasında interception ile kesilmeyi de ihmal etmedi.
Vikings için Bridgewater hamlesi işe yarayınca ve Ponder’dan hiçbir umut ışığı gelmeyince takımdan kesilmesi kaçınılmaz oldu.
Vikings’den bu performans ile ayrılan Ponder için Raiders serüveni ise başlamak üzere. Ponder belki de Raiders’da küllerinden doğabilir, belki de Vikings’de yaptığı gibi yatmayı seçebilir, neler olacağını zaman gösterecek.

Şuan için Ponder’ın kariyerinin ikinci yılına girecek genç QB Derek Carr’ın yedeği olması bekleniyor. Carr, geçtiğimiz sezon tecrübeli oyun kurucu Matt Schaub’u keserek ilk 11’e yerleşmişti.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya