Darrelle Revis önce yüzüğe kavuştu şimdi de paraya. Yıldız oyuncunun menajeri, Salı günü yıldız cornerback’in New York Jets ile anlaşmaya vardığını duyurdu.
Revis’in Jets ile yaptığı anlaşma dudak uçuklatan cinsten. NFL Medya muhabiri Ian Rapoport’un olaya yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre anlaşma 39 milyon dolar garanti beş yıllık 70 milyon dolar değerinde. Jets’in sahibi Woody Johnson daha önceki beyanlarında Revis’i geri istediğini açıkça belirtmişti ve şimdi dileği gerçekleşti.
Bu transferin ironik yanı ise görevine son verilen eski genel menajer John Izdik’in bu anlaşmayı mümkün kılan kişi olması. Izdik, görevde olduğu süre boyunca takıma yetenekli isimleri katamamıştı ancak temizlediği salary cap ile Jets bugün Revis’e yeniden kavuşmuş oldu.
Revis’in ayrılışı, yıllar sonra şampiyonluk kazanacak kalibrede bir secondary kuran New England Patriots için büyük bir kayıp oldu. Diğer taraftan Revis ise Bill Belichick’in sisteminde hala çok önemli bir yıldız olduğunu kanıtladı. Ligde oyunun kaderini değiştirebilecek kalitede fazla cover cornerback yok ve Revis, etrafındaki herkesi daha iyi oynatan bir oyuncu.
Yazan: Görkem Şahinoğlu