Jake Locker’ın NFL günleri sona erdi. Jake Locker, Salı günü başlayan serbest oyuncu piyasasındaki en önemli oyun kurucuların başında geliyordu.
Tennessee Titans’ın 2011 Draftında sekizinci sıradan seçtiği Locker, kariyeri boyunca hiç bir zaman tam sezon oynayamadı. Kariyeri boyunca sadece 30 maçta forma giyen oyuncu, son iki sezonunda da sakatlıklar nedeniyle dokuzar maç kaçırdı. Locker, emekliliğini şu sözlerle açıkladı:
“Uzunca düşünüp ailemle de konuştuktan sonra futboldan emekli olmaya karar verdim. NFL’de oynayarak çocukluk hayalimi gerçekleştirdiğim ve bu tecrübe sayesinde edindiğim hayat boyu sürecek arkadaşlıklarım için her zaman minnet duyacağım.”
“Futbol benim hayatımda her zaman çok önemli bir yere sahip oldu ve bu oyunu çok seviyorum. Ancak artık içimde bu oyunu oynamak için gerekli olan isteğin olmadığını hissediyorum, buna rağmen devam etmem sözleşme imzalayacağım takıma haksızlık yapmak olurdu. Bu kararımın çoğu insanı şaşırtmış olabileceğini anlıyorum ama tüm kalbimle inanıyorum ki verdiğim bu karar doğru. Bundan sonra zamanımı aileme ve diğer ilgi alanlarıma ayıracağım.”
A seviye bir atlet ve mobilitesi yüksek bir oyuncu olan Locker, kısa kariyeri boyunca zaman zaman potansiyelini göstermişti ancak yaşadığı sakatlıklar hiç bir zaman yeteneklerini tam olarak göstermesine izin vermedi. Locker, kariyerini 4,967 yard pas, 27 touchdown pası ve 22 interception ile noktaladı.

 

Yazan: Görkem Şahinoğlu