Serbest kalmaları halinde transfer piyasasının en gözde isimleri olması beklenen Marshawn Lynch ve Randall Cobb, takımlarında kaldılar.

Seattle Seahawks, yıldız running back’i Marshawn Lynch’in kontratını iki yıllığına uzatırken tecrübeli oyuncunun yıllık 12 milyon dolar kazanacağı açıklandı. Lynch geçtiğimiz yıl kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirmiş, 1,306 yard koşup, 14 touchdown koşusunun yanında da dört touchdown pası yakalamıştı…
Marshawn Lynch, Seattle Seahawks’ın Super Bowl’a çıkmasında önemli rol oynamış, ancak Super Bowl’da New England Patriots karşısındaki 102 yard ve bir touchdown’lık performansı galibiyet için yeterli olmamıştı. Lynch’in memleketi Oakland’a gidebileceği ya da emekli olabileceği konuşuluyordu.
Öte yandan Randall Cobb ise serbest oyuncu piyasasının en gözde ismi olmaya adaydı. Ancak yıldız wide receiver, daha fazla para alıp başka bir takıma gitmek yerine, Green Bay Packers’ta kalmayı tercih etti.
Cobb’un sözleşmesi dört yıllığına, 40 milyon dolara uzatılırken Cobb’un daha çok kazanabileceği Oakland Raiders veya Jacksonville Jaguars gibi takımlar yerine Packers’ta kalmayı tercih etmesi, genç oyuncunun kariyerinde bir veya birden fazla Super Bowl yüzüğü kazanmak istediği şeklinde yorumlandı.
Geçtiğimiz yıl pas hücumunda Jordy Nelson 1,519 yard ve 13 touchdown ile Green Bay Packers’ın lideri olurken, Randall Cobb, 1,287 yard ve 12 touchdown ile, Nelson’a eşlik ederek, rakip savunmalarının korkulu rüyası haline gelmişti.
Yazan: Kaan Özaydın