Salı gecesi ancak NBA’de takas döneminin son gününde görülebilecek cinsten bir gün NFL’de yaşandı. Halen Philadelphia Eagles ile Buffalo Bills arasında LeSean McCoy – Kiko Alonso takasının etkisi geçmemişken, Salı gecesi itibari ile beş dakikalık bir süre içerisinde birçok yıldız oyuncu takım değiştirdi.

Bu takaslardan en büyüğü son iki yıldır Super Bowl oynayan Seattle Seahawks’ın NFL’in en iyi tight end’lerinden biri olan Jimmy Graham’i alması oldu.
Seahawks, Graham için New Orleans Saints’e bu yılki ilk tur draft hakkını ve başarılı center Max Unger’ı verirken, karşılığında Graham ile birlikte beşinci tur draft hakkını aldı. Saints, bir sezon önce Jimmy Graham’a verdiği kontrat ile yıldız oyuncuyu ligin en çok kazanan tight end’lerinden biri yapmıştı.
Bir diğer dev takas ise Philadelphia Eagles’tan geldi. Geçtiğimiz günlerde takas yolu ile kadrosuna genç yıldız savunma oyuncusu Kiko Alonso’yu kadrosuna katan Eagles, St. Louis Rams’ten oyun kurucu Sam Bradford’ı takıma dahil etti. Philadelphia ekibi Bradford karşılığında as oyun kurucusu Nick Foles’u St. Louis Rams’e yolladı.
2013 yılında sezonunun en iyi quarterback performanslarından birini gösteren Nick Foles, St. Louis Rams’in yolunu tutarken, 2010 NFL Draftı’nın bir numarası Sam Bradford ise sakatlığı sebebiyle tümünü kaçırdığı 2014 sezonunun ardından Eagles’ta Mark Sanchez ile ilk 11 mücadelesi vermeye geldi.
Ancak takaslar bununla bitmedi! Baltimore Ravens, savunmasının en önemli isimlerinden biri olan Haloti Ngata’yı takas yoluyla Detroit Lions’a yolladı. Detroit Lions bu hamle ile takımdan ayrılan Ndamukong Suh’un yerini doldururken, karşılığında Ravens’a dördüncü veya beşinci tur draft hakkını vermiş oldu.
Özetle, 10 Mart 2015 Pazar gecesi, NFL tarihine, ligin en yoğun günlerinden biri olarak adını yazdırdı…

 

Yazan: Kaan Özaydın