49ers tarihinin en dominant linebacker’ı olup olmadığı tartışılan, Patrick Willis, sekiz sezonun ardından kramponlarını asarak hayatta yeni deneyimler yaşamak istediğini açıkladı.
“Hepinize söylemek isterim ki ayaklarım… Bahaneler yaratmadım ve onlar çalıştılar. Daha çok çalıştılar, çalıştılar, çalıştılar ve beni şuan bulunduğum noktaya getirdiler. Bunu söyleyecek olmaktan dolayı çok huzurluyum; dostum, mutlu bir şekilde emekli olacağım.”
Willis’in son maçı 13 Ekim’de oynanan ve St. Louis Rams’e karşı sahadan galibiyetle ayrıldıkları maçtı. O gün, yıllarca savaştığı, sol ayak baş parmağındaki sakatlığı yüzünden ilk yarıyı bile tamamlayamadan maçı bırakmak zorunda kalmıştı.
Kırık bir elle oynamak zaten başlı başına bir konu ama ayağının üzerine o şekilde, daha fazla baskı uygulamak çok fazla olurdu, özellikle de Kasım ayında geçirdiği ameliyatın ardından.
Bu derece barbarca ve sert bir sporu sağlıklı olarak tamamladığı için oldukça mutlu gözüküyordu. Willis, 30 yaşında, pek çok oyuncunun başına geldiği üzere daha ağır ve kalıcı sakatlıklar yaşamamak adına, önünde kalan birkaç yılı kullanmamayı tercih etti.

Yazan: Barbaros Ataer