NFL’de transferin en aktif takımı Philadelphia Eagles, kadrosuna bir başka yıldız oyuncuyu daha kattı! Dallas Cowboys’tan ayrılan, geçtiğimiz sezon NFL’in bir numaralı running back’i olan DeMarco Murray, beş yıllık, 20 milyon dolarıı garanti, 40 milyon dolarlık bir kontrata, Eagles ile anlaştı.
Bunun yanında asıl merak edilense, Murray’in gelişinin, San Diego’dan ayrılan running back Ryan Mathews’ın Eagles’a transferini nasıl etkileyeceği idi. Mathews, Çarşamba günü, Pheledelphia ile üç yıllık bir sözleşme konusunda anlaşmaya varmıştı. Herkes Ryan Mathews’ın fikrini değiştirmesini beklerken, Eagles ona da imzayı attırdı.
Murray, 2014’te sezonun en iyi ofansif oyuncusu seçilmişti. Özellikle de kariyer rekoru kırarak katettiği 1,845 yard, 392 top taşıma ve yaptığı 13 touchdown’ın ardından fiyatı iyice yükselmişti. Kendisine teklif yapmaya hazırlanan takımların ödü patlıyordu. Ancak Murray, bu sezon itibariyle takas ile Buffalo Bills’e gönderilen LeSean McCoy’un yerini alacak.
Murray ile anlaşılan fiyat, LeSean McCoy’un beş yıllık anlaşmasına oldukça yakın seviyede. McCoy yeni takımı Bills’le 26,05 milyon dolarıı garanti olmak üzere 40 milyon dolar karşılığında anlaşmıştı. Bu anlaşmalar pek çok otoriteyi adeta şok etti çünkü Murray, McCoy’dan daha yaşlı bir oyuncu ve elbette bunun yanında biraz daha ucuz.
Son olarak Murray’i kazanandan, kaybedene geçecek olursak; Dallas Cowboys açıkça gözüktüğü üzere başka yıldızlara yönelmek durumunda kalacak ve harcamalarını ona göre planlayacak. DeMarco Murray, 2014’te büyük çıkış yapan Cowboys ofansının en hayati parçasıydı ve önümüzde ki yıl için bunu yansıtan şekilde para kazanmak istedi.
DeMarco Murray ile birlikte Eagles koşu hücumunun bir diğer yeni transfer Ryan Mathews ve Darren Sproles ile nasıl bir top paylaşımına gideceği merak konusu…
Genel olarak baktığımızda ise Sam Bradford, DeMarco Murray, Ryan Mathews, Kiko Alonso, Byron Maxwell, Philadelphia Eagles’a imza atan superstar oyuncular durumda. LeSean McCoy ve Jeremy Maclin’in ayrılmasını ise Eagles taraftarları şimdiden unutmaya başlamış durumda.

 

Yazan: Barbaros Ataer