Indianapolis Colts, yıldız oyuncusu Reggie Wayne’le sözleşme yebilemeyi düşünmüyor, fakat veteran receiver’ın “pas yakalamakla” işi henüz bitmiş değil.
NFL.com’dan Ian Rapoport’un sağlam bir kaynaktan aldığı ve Cumartesi günü bildirdiği habere göre Wayne, şampiyonluk adaylarından birinin kendisiyle ilgilenmesi durumunda, bir yıl daha oynamak istiyor.

36 yaşındaki Wayne, free agency yarışına oldukça sağlam apoletlerle giriyor. Veteran oyuncu, ligin receptions ve receiving yards istatistiklerinde NFL’in aktif lideri konumunda ayrıca yakalanan touchdown pası sıralamasında da üçüncü sırada.
Başarılı oyuncu 14 sezon oynadığı NFL’de altı defa Pro-Bowl olmayı da başardı. Colts’un oynadığı üç playoff maçında sadece tek bir pas yakalayabilen oyuncu, geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıktan dolayı tam performansını sahaya yansıtamamıştı. Reggie Wayne, NFL’deki son sezonu olabilecek geçtiğimiz sezonda diz, dirsek ve kasık sakatlıklarıyla da savaşmıştı.
Reggie Wayne’in eski koçları, Jim Caldwell (Detroit Lions) ve Bruce Arians (Arizona Cardinals), lige gelişigüzel dağılmış durumda. Eğer geri dönerse, Wayne’in dördüncü veya beşinci tercihten öte bir görev alması pek mümkün gözükmüyor. Bunun yanında, elbette veteran oyuncuyu bir kadronun tamamlayıcı öğesi olarak görmek de kimseyi şaşırtmayacaktır.

 

Yazan: Barbaros Ataer