Tim Tebow ve NFL, 2013’ten bu yana ayrı kalmışlardı. 2007’de NCAA’de Heisman Kupası’nı kazanan yıldız oyuncu, 2012’den bu yana herhangi bir NFL maçında sahaya çıkmadı.
Hepimizin kabul edebileceği üzere Tebow’un NFL kariyeri, her ne kadar etkileyici olsa da, 2013’te New England Patriots’ın 53 kişilik kadrosuna dahil olamamasıyla aniden bitti… Ayrılığı kabullenmek kolay değil. Bugün bile Denver’daki playoff yürüyüşünün anıları taze…
Daha sonra Tebow SEC Network’te analist olarak görev aldı ve olağanüstü sevgililer günü partilerime ev sahipliği yaptı. Sonuç olarak genel olarak hayatını iyi sürdürdü. Tebow tam anlamıyla futbol oynamamanın üstesinden gelmişti. Gece vakti tek başına kaldığı zamanlarda bile, Tebow hiç futbola dönmeyi düşünmedi. O hepimize ilerleyebildiğini ve bizimde öyle yapmamız gerektiğini kanıtladı.

Sonra Ben Volin ve Boston Globe şu anekdotu paylaştı:
“Dışarda kalan Tebow, iki yılı aşkın süredir, Los Angeles’ta, sabırla ve kararlılıkla Tom House ile çalışıyor. (Tom House aynı zamanda Tom Brady’nin de şahsi koçu) Yeteneklerini geliştiriyor ve son bir atış için şans bulmayı umut ediyor. Cuma günü görüşme imkanı bulduğum House, konuyla ilgili; “Veteran Combine’e katılacak kadar olmasa da pas yeteneklerini çok geliştirdi. Artık çok çok az isabetsiz pas atıyor.” diye konuştu.”
Tebow, Amerikan futbolundan asla vazgeçmiş değil! Aslında son iki yılını futbolu geri kazanmaya harcamış durumda. Onu ilk seferinde başarısız kılan şeylerin teşhisini koymuş ve şimdi futbola ilk kez ve tam anlamıyla geri dönmek için var gücüyle çalışmış durumda. Şimdi geri dönebilmek için bu yüksek dağa tırmanmaya devam etmesi ve zirveye ulaşması gerekiyor…

 

Yazan: Barbaros Ataer