Geçen sezon ön çapraz bağları nedeniyle tekrar sakatlık geçiren ve sahalardan uzak kalan Sam Bradford, yakın bir zamanda emekli olmayı düşünüyordu. Şimdi ise eski bir arkadaşının Bradford’a sahalara geri dönmesi için destek olduğu gündemde ve yıldız oyuncuyu kararından vazgeçirdiği açıklandı. Bradford’ın Oklahama’daki QB koçu, Sooners efsanesi Josh Heupel’in bu dönemde Bradford’un yanında olduğu konuşuluyor.
Heupel, bu konu üzerine “İkinci kez sakatlığında tam da tüm enerjisini ve tutkusunu ilk sakatlığını yenmek için harcadığı bir dönemdeydi, tekrar sakatlanınca çok sarsıldı. Vücudumuzun neye ne zaman nasıl tepki vereceğini bilemiyoruz. Büyük bir belirsizlik içindeyken de dışarıdan bir göze çok ihtiyacımız var. Ben de o göz olmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.
Philadelphia’da zaten devam etmek de olan transfer trafiği içerisinde, Bradford’un futbol tutkusunun azaldığını düşünenler çıkabilir ama hikayenin insani boyutuna da kulak vermek gerek.
Aslında kimse 2010’dan beri çılgınca paralar kazanan bir QB için karalar bağlamayacak ama kesinlikle herkes Bradford’ın gerçek oyununu ve sahada neler yapabileceğini herkes hep merak edecek. Bradford için Peyton Manning’den sonraki en iyi QB yorumları yapıldığından beri onun için bir gün sahaya çıkacak ve sakatlanmadan tüm potansiyelini yansıtacak umudu hep devam etti.
Eğer Chip Kelly, onu takımdan göndermezse Bradford’un böyle bir şansı hala olabilir. Tıpkı Nick Foles ve Mark Sanchez gibi… Böyle bir şans, ilk sıradan draft edilen ve Andrew Luck tipinde bir oyuncuyu nerelere getirebilir, bunu hep beraber göreceğiz…

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya