Bir yıl önceki, 2014 NFL Draftı’nda ilk turdan seçildiği zaman sahneye, meşhur touchdown sevinci olan para işareti yaparak çıkan “Johnny Football” lakaplı Johnny Manziel, Cleveland Browns’ta geçirdiği çaylak sezonunda pek varlık gösterememiş ve özellikle saha dışı hareketleriyle kendini rehabilitasyon merkezinde bulmuştu.
On haftalık bir tedaviden sonra medya önüne çıkan Manziel yaptığı açıklamada “Artık futbol her şeyin önünde geliyor. Yaptığım hatalardan ders çıkaracağım ve o meşhur para işaretini de yapmayacağım“ diye konuştu.

Bu kararı muhakkak ki Manziel için olumlu bir gelişme ancak sezon öncesi antrenmanlarda gösterdiği tutarsız oyunu, onun daha çok yol alması gerektirdiğini gösteriyor.
NCAA efsanelerinden olan Johnny Manziel, bu sezon Cleveland Browns’ta ilk 11 forması için 35 yaşındaki Josh McCown ile mücadele edecek.
Manziel geçtiğimiz sezon oynadığı beş maçın sadece ikisinde ilk 11’de sahaya çıkmış, hiç touchdown pası atamayarak sezonu iki interception ve bir touchdown koşusuyla tamamlamıştı.

 

Yazan: Haluk Onaran