Philadelphia Eagles kadrosuna Tim Tebow’u sadece medyada daha fazla yer almak için katmadı. Takım, Heisman Trophy sahibi oyuncunun gerçekten de ekibe katkı yapmasını bekliyor, en azından sezon öncesi antrenmanlarında.
Kadroda devamlı bir şekilde yer alıp alamayacağı ayrı bir konu olsa da, koç Chip Kelly NFL’deki ilk zamanlarında oldukça zorlanan oyuncunun daha iyiye gittiği konusunda ısrarlı…
“Tim’de, bize katıldığı ilk günden bu yana, takım olarak ne yapmaya çalıştığımız ve kimin nerede durduğu gibi konularda gelime olduğunu gördüm. Bu bir süreç, bizim burada yaptıklarımız ile onun daha önce yaptıkları farklı. Bu nedenle kendisi bizim terminolojimizi öğrendikçe ve neyi nasıl yaptığımızı anladıkça, sanırım geçen her hafta daha fazla gelişme kaydedecek sanırım. Biz de ondaki bu gelişmeyi  ve Ağustos ayına yaklaşırken oluşacak rekabeti heyecanla takip edeceğiz.”
Bu sözler kulağa tanıdık geliyor olsa gerek. Nisan ayında, yani Tebow’un sözleşme imzalamasından kısa bir süre sonra, Eagles başkan yardımcısı ve oyuncu personel sorumlusu  Ed Marynowitz de benzer gözlemlerde bulunmuştu.
Gelişme gösteriyor olmak formayı garanti etmiyor. Tebow’un 53 kişilik nihai kadroya ismini yazdırabilmesi hala zor bir ihtimal.
Tebow hazırlık kampına girerken Sam Bradford ve Mark Sanchez’ın ardında görünüyor. Pek tabii Matt Barkley’in de üçüncü sırayı bırakmaya hiç niyeti yok.
Yazan: Onur Özkol