Dallas Cowboys, sezon ilk dört maçında linebacker Rolando McClain olmadan sahaya çıkacak. NFL, Perşembe günü McClain’in ligin yabancı madde kullanımı kurallarını ihlal ettiği için dört maç ceza aldığını açıkladı.
McClain, aldığı ceza üzerine şunları söyledi: “Bir hata yaptım, ailemden, Cowboys organizasyonundan, takım arkadaşlarımdan ve taraftarlarımızdan özür dilerim. Gelecekte böyle hatalara tekrar düşmeyeceğim, pişmanım. Beşinci haftada Patriots’ı yenmek için arkadaşlarımın yanında sahada olacağım.
McClain 2013 yılında, Baltimore Ravens’a transfer olmuş ve aynı sene içinde sürekli yedek kaldığı için emekliliğini açıklamıştı. Dallas’a transferi ise McClain için kısmen bir rönesans döneminin başlangıcı olmuştu. 13 maçta yaptığı 81 tackle ile Cowboys’da linebacker Sean Lee’nin eksikliğini hissettirmeyerek Cowboys’un playoff’lara çıkmasına yardımcı olmuştu.
Uslanmayan linebacker bu sene Dallas ile bir yıllık anlaşma imzalamıştı fakat dördüncü kez yabancı madde testinden geçemeyerek dört maçlık bir ceza daha aldı.
Şuan McClain’in başı fena halde dertte. Cowboys defensive end’i Greg Hardy de 10 maçlık cezasının bitmesini bekliyor. Özetle, şu sıralar Cowboys defansının gözü yollara defans oyuncularını bekliyor…

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya