Hazırlık kamplarının başlaması ve hazırlık maçlarının yaklaşmasıyla NFL Başkanı Roger Goodell, Tom Brady ile ilgili kararını açıkladı ve Brady’nin sezonun ilk dört maçını kaçıracağı kesinleşti. Brady’nin dört maçlık cezasının onanırken, Patriots, yedek oyun kurucu Jimmy Garoppolo ile sezona başlayacak.
Bu arada, Brady geldiğinden beri Patriots’a karşı yüzü hiç gülmeyen Pittsburgh Steelers, Eylül ayının 10’undaki sezon açılışı için karşılarında Brady’i görmek istediklerini söylüyor.
Pittsburgh gazetesine konuşan Steelers savunma oyuncusu Cam Heyward, “Karşınızda en iyi takımı görmek istersiniz. Neden perşembe gecesi futbolunda Tom Brady’i Gilette Stadyumunda yenmeyelim ki?” dedi.
Heyward’a katılan right tackle Marcus Gilbert’da “Bu Tom Brady ve sezon açılışı. Umarım itirazında haklı bulunur çünkü bu hem NFL için hem de raraftarlar için çok güzel olur. Onların en iyisine karşı kendi en iyimizi görme şansı yakalayacağız. NFL ve seyircileri her zaman en iyiyi görmek ister, umarım bunu ilk maçta bize verirler.” şeklimde konuştu.
2001 yılından beri Steelers, Patriots’a karşı ikisi AFC şampiyonluk maçında olmak üzere yedi mağlubiyet üç galibiyet almıştı.

 

Yazan: Giray Alptuna