Perşembe gecesi oynanan Washington Redskins – Cleveland Browns maçında dikkatler büyük ölçüde Robert Griffn III üzerindeydi. Ancak geçen sezonun yaralarını sarmayı ve taraftarının güvenini tekrar kazanmayı hedefleyen tek QB, Robert Griffin III değildi.
Takımın ikinci hücumunda oyunu Johnny Manziel’in devralmasıyla Browns tribünlerinde heyecan doruğa çıktı. İlk pası Redskins’li Trent Murphy tarafından son anda engellenen Manziel ikinci denemesinde dört yardlık pasını tamamlasa da üçüncü denemede 10 yardı tamamlayamadı ve yerini savunmaya bıraktı. Ancak hemen sonrasında Browns savunması topu çaldı ve Manziel bu sefer Redskins’in 36 yard çizgisinde tekrar bir şans elde etti.
Bu şansını iyi değerlendiren Manziel savunmayı okudu ve önce Brian Hartline’a 14 yardlık bir pas verdi, sonra da Isiah Crowell ile altı yardlık bir pasta buluştu. Redskins’in 12 yard çizgisinde yeni oyun kuran Manziel topu aldıktan sonra önce seçeneklerini inceledi. Tüm savunmacılar yakın markaj yaptığı için savunmanın önünde açıldığını gören Manziel, çok da zorlanmadan touchdown’a koştu. Geçen sene pas verecek birini bulamayınca koşarak oyunu zorlayan ve takımına zarar veren Manziel bu sefer fırsatın kendisine gelmesini bekleyerek doğru zamanda doğru kararı verdi ve olgunlaştığı iddialarını güçlendirdi.
Maç sonunda pas başına 3.8 yard ve 11’de 7 ile 42 yard pas veren Manziel yaz boyunca kendisi ile ilgili yapılan haberleri destekledi. Karşı savunmayı daha iyi okuyan, daha kontrollü oynayan ve daha iyi kararlar veren bir oyuncu görüntüsü çizen Manziel’in, iyi yolda olmasına rağmen daha çok çalışmaya ihtiyacı olduğu kesin.

 

Yazan: Giray Alptuna