Sezonun bitmesiyle patlak veren ve tüm NFL severlerin yakından takip ettiği sönük top skandallarına rağmen yeni sezonda en çok forması satılan oyuncu Tom Brady oldu.
NFL oyuncuları birliği tarafından yayımlanan listeye göre New England Patriots’ın yıldız oyun kurucusu Brady sadece ilk iki haftadaki forma satışlarında değil, 1 Mart- 31 Mayıs arası tüm ürün satışlarında da birinci sırayı aldı.
Bu birinciliği asıl ilginç yapan şey ise, Brady’nin kariyerine başladığından beri formasının hiç değişmemiş olması… Örneğin 10 sene önceki Tom Brady formasıyla güncel Tom Brady forması arasında tek değişiklik sadece Reebok logosu yerine Nike yer alması.
Listenin ikinci sırasında Dallas Cowboys wide receiver’ı Dez Bryant, üçüncü sırasında New York Giants’ın wide receiver’ı Odell Beckham Jr., dördüncü sırasında Patriots’ın tight end’i Rob Gronkowski yer aldı.
Beşinci sırayı ise bu seneye kadar Avustralya’da rugby oynadıktan sonra bu sene NFL’e geçiş yaparak 49’ers forması giyen Jarryd Hayne aldı. Tabi ki Hayne’in forma satışlarının %70’i Avustralya’dan geldi.

 

Yazan: Giray Alptuna