Acı ama bir o kadar gerçek cümlesini kullanabileceğimiz nadir haberlerden biri bu sanırım. Buffalo Bills oyun kurucusu EJ Manuel, binlerce NFL quarterback’i arasından üç ayrı ülkede maç kaybeden ilk NFL isim olmuş durumda.
Aslında EJ Manuel, NFL tarihinde oyun kurucu olarak bu ilki gerçekleştiren ilk ve tek oyun kurucu ve maalesef bu touchdown’ları ya da galibiyetleri hakkında değil, mağlubiyetleri hakkında. Amerika dışındaki ülkelerde en çok oyun kaybeden oyun kurucu kendisi.
2013 yılında Florida State’den ilk turdan draft edildiğinden beri Manuel beklentileri halen beklentileri karşılayabilmiş değil. Sezonun yedinci haftasında Tyrod Taylor’ın geçirdiği sakatlık yüzünden oyuna dahil olan EJ Manuel, Amerika dışında oynanan ikinci maçını da kaybetmiş oldu.
Nerelerde maç kaybettiğini inceleyecek olursak; Manuel oyun kurucu olarak Amerika’da oynanan maçlarda mağlubiyetleri gördü. İkinci ülkesi bu sezon İngiltere’de oynanan maçtı. Mağlubiyeti gördüğü üçüncü ülke ise Buffalo Bills’in Toronto Serisi’nde Kanada’da oynadığı maçtı. Manuel ve Bills, 2013 yılında Toronto’da Atlanta Falcons ile Rogers’ Centre’da yaptığı maçı 34-31 kaybetmişti.
EJ Manuel, Buffalo Bills’in ilk 11’inde çıktığı maçlarda altı galibiyet ve 10 mağlubiyet alırken sahipken, bu maçlarda 19 touchdown kazandırırken paslarının 15’i interception ile sonuçlanmıştı.
İstatistiklerden de tahmin edeceğiniz üzere, Manuel, Bills taraftarlarının özellikle izlemek istediği bir oyun kurucu değil…

 

Yazan: Aylin Banu Bekar