Washington Redskins oyun kurucusu Kirk Cousins son iki hafta sergilediği performanslarla yorumcular tarafından oldukça eleştirilmişti. Dürüst olmak gerekirse, Cousins’ın performanslarında tutarlılık yoktu ve başarısızlığına rağmen onu kadroda tutmak büyük bir konu haline gelmişti.
Cousins, Redskins ile Tampa Bay Buccaneers arasında oynanan maçta geriden gelerek 31-30’luk skorla maçı çevirdi ve Redskins’e bir galibiyet kazandırmış oldu. Cousins maç esnasında sonu touchdown’la biten bir fumble yapmıştı ama daha sonra Redskins’in neden onda ısrarcı olduğunu herkese gösterdi…
Kirk Cousins, yaptığı fumble’dan hemen sonra takımına dört touchdown ve bir field goal kazanmalarında liderlik etti. Oyunu kazandıran 80 yard koşusunda tıpkı evlerinde oynanan bir önceki Phidelphia maçının son koşusunda olduğu gibi oldukça sakin davrandı.
Cousins, 40 pasın 33’ünde isabet bulup 317 yard ve üç touchdown ile bu pasları tamamladı.
Bu maç Redskins tarihinde geriden gelerek kazanılan en önemli maçlardan biri oldu. Ayrıca bu Bucs galibiyeti bir süreliğine, Redskins koçu Gruden ve quarterback’i Cousins’e ilişkin eleştirilerin dinmesini sağlayacak.
Maç sonu, Redskins head koçu Jay Gruden bu maçın oldukça zor olduğunu, takımın daha önce böyle bir maç oynamadığını en azından daha önce 24-0 geriye düşmediklerini dile getirdi. Redskins ve Cousins bu performansına ne kadar devam edebilecek, bunu hep beraber göreceğiz…

 

Yazan: Aylin Banu Bekar