Jacksonville Jaguars bu sezon oldukça iniş çıkış yaşadığı 10 haftanın ardından biraz geç kalmış olsa da oyunda yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

Jaguars, Perşembe gecesi Tennessee Titans’ı 19 – 13 yenerek çoğu kişiyi şaşırtmayı başardı. Üstelik bu galibiyet ile bu sezonki dördüncü galibiyetlerini on maç sonunda almış oldular. Geçtiğimiz sezon sadece üç maç kazanabilen Jaguars’ı göz önünde bulundurduğumuzda ortada bir gelişme olduğu çok açık…

Head koç Gus Bradley maçtan sonra verdiği konu ile ilgili olarak röportajda, “Bu harika bir his. Takımın şu an soyunma odasında nasıl sevindiklerini tahmin edebiliyorum. Bu çok iyi bir galibiyetti.” ifadelerini kullandı.

Maçı izlemiş olanlarınız, maç sonrası sevinçleri de bu açıklamalara eklediğinde her sezon maçıyla eş değer önemde olan bu maçta aldıkları galibiyette Jaguars’ın neden bu kadar coştuklarına anlam veremeyebilir. Ama mazur görün, takım 2013 sezonunun Aralık ayında oynanan maçlarından beri üst üste iki galibiyet alamamış bir takım söz konusu. Yani yaklaşık iki sene sonra ard arda gelen iki galibiyetin onlarda biraz galibiyet sarhoşluğu yaratmasına şaşırmamak lazım.

Maçın istatistiklerine bakacak olursak; Titans’ın çaylak oyun kurucusu Marcus Mariota ilk touchdown’u 23 yard pasla skorboard’a ancak üçüncü çeyreğin sonlarında yazabildi. Tüm maçta ise 35 pasının 23’ü isabetliydi ve toplam 231 yard pas attı. Mariota maç boyunca dört sack yedi. Genel performansa bakınca, 2016 NFL Draftı’nda Titans’ın ilk turlardan iyi bir ofansif line hattı kurması gerektiği su götürmez bir gerçek.

Jaguars oyun kurucusu Blake Bortles ise maç bitimine üç dakika kala, touchdown çizgisine beş yard uzaklıktayken Julius Thomas’a maçın skorunu değiştiren pası attı. Attığı 30 pasın 21’inde isabet bulan oyun kurucu toplam 242 yard pasla maçı bitirdi. Paslarının birisi ise interception ile sonuçlandı.

Her şeyden öte Jaguars, geceye hepimize “görsel şölen” yaşatan hardal rengi formasıyla damga vurdu. Umarız aldıkları galibiyetin formanın getirdiği şansla bir alakası olduğunu düşünüp, gelecek haftalarda da bu formaları kullanmazlar…