St. Louis Rams ile sadece dokuz maç oynadıktan sonra Nick Foles yedeğe alındı ve takımın sezon öncesi yaptığı büyük takas adeta elinde patladı.Rams koçu Jeff Fisher, Case Keenum’un Foles’un yerine ilk 11 quarterback’i olarak başlayacağını söyledi. Foles, bu sezon sergilediği kötü performanslar sebebiyle, starter quarterback’ler sıralamasında ligin en altlarında yer alabilmişti.

Bildiğiniz üzere geçen yılki Super Bowl’un ardından Philadelphia Eagles ve Rams çok ilgi çekici bir takasa imza atarak ilk 11 quarterback’lerini değiştirmişlerdi. Draftın eski 1 numarası Sam Bradford, Eagles’a; Nick Foles ise Rams’a gitmişti.

İşin Rams için daha da kötü kısmı takım, sezon başlamadan önce Foles’a bu sezon için 1.5 milyon dolar verecek olan eski kontratını iptal  etmiş ve yerine quarterback ile 3 yıllık toplam 23.5 milyon değerinde bir kontrat imzalayarak ‘akıllıca’ bir hamle yapmıştı.

Rams bu sezon Foles’a altı milyon dolar ödeyecek. Bu da yetmezmiş gibi takım oyun kurucuya, ilk 11 olup olmamasına bakılmaksızın hatta oynayıp oynamamasına bakmaksızın, önümüzdeki sezon için 1.75 milyon dolar ücret ve altı milyon dolar da kadro bonusu verecek.