Seattle Seahawks running back’i Marshawn Lynch spor fıtığı yüzünden bir ay sahalardan uzak kalacak. Playoff yolunda amansız bir mücadele veren Seahawks’ın yıldızı bu hafta içinde ameliyata alındı. Sezon bitmeden, özellikle Seahawks playoff’lara kalırsa Lynch’in dönmek için yeterli zamanı olacak.

Öte yandan çaylak running back Thomas Rawls’ın oynadığı iki müthiş maçtan sonra Lynch’in yerini doldurması adeta kesin gözüküyor. Lynch, 2010’da takas olduğundan beri Seattle hücumunun adeta kalbi ve ruhu oldu.

Fakat şuanda Seatle’ın geleceğinde Lynch’in yeri şüpheli durumda ve bunun tek sebebi Rawls’ın çıkardığı harika maçlar değil. Son bir kaç yılda Lynch’in aldığı kilolar ve bu yıl fazla etkili olamayışı da yıldız oyuncunun Seattle’daki geleceğini riske sokuyor. Lynch’in 2016 yılında dokuz milyon dolar kazanacak olması da Seahwaks’ı düşündüren bir faktör.

29 yaşındaki Marshawn Lynch bu sezon sadece yedinci haftada oynanan San Francisco 49ers maçında 100 yardı aşabilirken, forma giydiği yedi maçta 417 yard ve üç touchdown’lık bir performans sergilemişti.

Öte yandan 22 yaşındaki Rawls ise 10 maçta boy göstererek bu maçların sadece dördüne ilk 11 başlamış ancak performansıyla göz doldurmuştu. Rawls bu maçlarda 604 yard ve iki touchdown ile Seattle’a Lynch’i hiç aratmamıştı. Özellikle geçtiğimiz hafta 49ers karşısında 209 yard koşarak taraftarların gönlünü fethetmişti.

Şu anki durumuyla 5-5 olan Seahwaks’ın playoff’lara kalması bile garanti değil. Seattle takımı düzensiz hücumu ve dördüncü çeyreklerdeki kötü oyunuyla şu an zorlanıyor…