Cowboys oyun kurucusu Tony Romo kısa süreli sakatlar listesinden çıkarılmış değil. Hatta bu sezon geçridiği sakatlıktan bu yana antrenmana çıkmış bile değil. Ancak bu Pazar Miami Dolphins karşısında sahada olması bekleniyor. Bu maç Romo’nun ikinci haftada sol köprücük kemiği çatlağı nedeniyle sakatlanmasının ardından çıkacağı ilk maç olacak.

Romo sakatlanana kadar Cowboys için işler yolunda gidiyordu, sezona ikide iki ile başlamışlardı ve sezonun geri kalanı için ümit vadediyorlardı. Sonrasında ise çıktıkları yedi maçı da kaybettiler ve playoff artık uzak bir ihtimal.

Romo sezonun geri kalanı için verdiği iddialı mesajını önce “Major League” filminde Tom Berenger’in takım arkadaşlarına kibarca(!)  “geriye tek yol kaldı; kalan tüm maçları kazanmak” dediği sahneyi paylaşarak, Twitter yoluyla verdi. (İlgilenen okuyucularımız için Romo’nun attığı tweet:

Sonra da şunları söyledi: “Herkes bilsin isterim ki biz daha bitmedik. Sanırım hiçbirimiz 2-7 durumunda olacağımızı düşünmezdi. Ama bu noktadayız. Durumu anlamalı ve kabullenmeliyiz. Bundan sonra yapılması gereken bir maç kazanmak ve haftayı galip geçmek ve eğer iyi günümüzdeysek, işleri daha da ileriye götürebiliriz. Bence takım iyi oynuyor ve her hafta daha da iyi oluyor. Şimdi bunu skora yansıtmanın yolunu bulmalıyız.”

Romo’nun dönmesi Cowboys’a hiç değilse umut aşılıyor. Ama, af buyrunuz sezon olmuş 2-7, buradan sonra Romo’nun mucize yaratması gerekiyor. Koç Jason Garrett bile Romo’nun mucizeler peşinde koşmasını istemez herhalde.

Son olarak, Cowboys taraflarları kızmasın ama Romo’nun sözleri size de şunu çağrıştırmadı mı: