Değerli futbolseverler, son iki buçuk senede az gittik uz gittik, yeri geldi uykularımızı feda ettik yeri geldi tatilleri bilgisayar başında geçirdik ve binlerce içeriği (yazı, haber) bu iki buçuk sene içerisinde yeni sitemize taşıdık ve yeni sitemizin beta halini bugün itibari ile yayına soktuk.

Sitemizin dokuz yıllık tarihi boyunca yayımlanmış olan binlerce haber ve yazıda adı geçen eski yeni bütün NFL-NCAA efsanelerine ve oyuncularına (Şimdi beni haksız çıkarmak için Jacksonville’in practice squad’ından adını duymadığınız adamları araştırıp “Jags’in wide reciever’ı Rasheed Bailey niye yok bu sitede ya?” gibisinden sorular sormayın da…) neredeyse bütün head koç, ofansif-defansif koordinatörlere etiketler açtık ki aklınıza takılan herhangi bir isimle ilgili içeriğe rahatlıkla ulaşabilesiniz. Bu büyük NFLTR ailesine o da az gelir dedik ve her takıma özel sayfa açıyor. Takımlarla ilgili bütün içerikleri de o sayfalara yerleştirdik. Önümüzdeki günlerde her NFL ve TAFL takımının ayrı sayfası yayına girecek…

“Kardeşim ben isimleri değil sezonları hatırlarım.” diyenler, sizi de düşündük ve “NFL 2006 Sezonu”ndan itibaren bütün sezonlara, off-season’lara, pre-season’lara ve draft’lara özel de etiketler açtık. Artık durup dururken aklınıza “Bu Jaguars, 2012 yılında birinci turdan kimi seçmişti?” gibi sorular takılırsa, ki Jags tarihi ile ilgili sorular aklınıza cidden çok takılır ya, yapmanız gereken tek şey arama bölümüne “NFL Draft 2012” yazıp çıkan ilk yazıyı okumak. Zaten Jags, uzun yıllardır ilk beş sıranın gediklisi olduğundan, emin olun çıkan ilk yazıda ilk 5’ten giden bütün oyuncuları dolayısıyla da Jags’in o seneki seçimini, hem de yorumuyla, bulabilirsiniz. Aynı sezon etiketlerini tabii ki TAFL için de yaptık “2005 – 2006 TAFL Sezonu”ndan itibaren…

NFLTR’nin yeni arşivi ve etiket sistemi ile ilgili bazı önemli açıklamalar yapmakta da büyük fayda var. Yeni etiket sisteminde, arama yapmak istediğiniz içerikler için şu formdaki etiketleri kullanmak aramanızı oldukça kolaylaştıracak ve daha doğru sonuçlar almanızı sağlayacaktır:

1) Herhangi bir sezon, off-season ve pre-season için:

NFL X Sezonu (Örneğin: NFL 2008 Sezonu)
NFL Y Off-Season (Örneğin: NFL 2014 Off-Season)
NFL Z Pre-Season (Örneğin: NFL 2012 Pre-Season)

2) Herhangi bir senenin draft’ı ve playoff’lar için:

NFL Draft T (Örneğin: NFL Draft 2015)
NFL Playoffs M(Örneğin: NFL Playoffs 2013)

“Hep arşiv arşiv ben NFL tarihinin kitabını yazarım, ne bakacağım arşivlere, yok mu başka yeni şey?” diye soran futbol dehaları, elbette sizin için de bu sitede birçok yenilik var. Örneğin, yeni tasarımla birlikte artık her yazıya veya habere ilgili bir video koyma şansımız olacak ki bu bizim gibi, herhangi bir futbol yazısı okurken gülmek ve eğlenmek isteyen futbolseverler için büyük bir nimet. Bununla birlikte geçtiğimiz draft öncesinde ilk defa, bir deneme yayını niteliğinde sunduğumuz podcast’ler için yeni sitemizde ayrı bir bölüm hazırlıyoruz ve bu da podcast’lerin sayısının artarak devam edeceğinin en önemli habercisi.

Böylelikle siz değerli NFLTR.com takipçilerine yeni siteyle ilgili, kısa da olsa bir perspektif sunmuş oldum. Şu andan itibaren, anlattıklarımın dışında birçok yeni tema, görsel içerik ve daha nice sürprizlerle dolu yeni sitemizi keşfetme zevkini size bırakıyorum. Yeni sitede –özellikle beta aşamasında- elbette çeşitli sıkıntılar yaşanabilir, örneğin binlerce etiketten birkaçı yanlış veya eksik yazılmıştır. Bu tarz küçük sıkıntıları bizimle paylaşmanız, yeni sitemizin kusursuz bir hale gelmesi için oldukça önem taşıyor. Bu olası hatalara rağmen yeni tasarımla ilgili şunu da unutmayın ki “Biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu.”(Merak etmeyin alkışlarınızı buradan da duyabiliyorum :))