New England Patriots’ta soğuk tavırları nedeniyle pek de sevilmeyen head koç Bill Belichick’in çok önemli bir sözü vardır.”Do your Job”- Sen işini yap. İşte dün akşam Patriots’un özel takımı işini hiç yapmadı ve sonuç hüsran oldu ve New England, yıllar sonra ilk kez arka arkaya ikinci yenilgisini aldı.

Önce Philadelphia Eagles’ın özel takımından Najee Goode punt’ı blok etti ve sayıya gitti. Arkasından yıldız safety Malcolm Jenkins 99 yard’lık interception yaptı ve Eagles yine sayıya gitti. Son olarak da running back Darren Sproles bir punt return yaptı ve farkın açılmasını sağladı.

Maçın başında 14-0 öne geçen New England, arka arkaya gelen beş TD ile farklı geriye düştü. Maçın sonuna doğru bir onside kick ve bir de fumble ile dengeyi yakalamaya çalışsa da sahadan 35-28 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Daha iki hafta önce ligi yenilgisiz olarak bitirmeyi hayal eden New England taraftarları şimdi Playoff’larda ilk haftayı bye geçemeyecek olmanın telaşına kapıldılar.

Bu sezon ilk defa bir maçta 35 sayı yiyen, gerek savunmada önemli oyuncularını kaybeden ve gerekse Hücumda Rob Gronkowski ve Julian Edelman gibi oyuncularından mahrum olan Patriots’ı önümüzde zor günlerin beklediği bir gerçek.