Hatırlarsanız, Arizona Cardinals sezonun başında koç kadrosuna bir kadın mevkii koçu katmıştı. Bu NFL tarihinde bir ilkti ve Jen Welter linebacker koçu ve kamp döneminde yardımcı koç olarak işe başlamıştı…

Buffalo Bills takımı ise bunu bir tık yukarıya taşıdı ve tam zamanlı special team koçu olarak Kathryn Smith’i koç kadrosuna kattığını duyurdu.

Bills head koçu Rex Ryan yaptığı açıklamalarda “Kathryn Smith yedi yıldır bizimle çalışıyor ve inanılmaz işler başarıyor. Takıma olan bağlılığı ve teknik bilgisiyle bir terfi hak ettiğini düşündük. Special team koçu olarak da yine iyi işler başaracağına eminim. Pre-season’da kadrosuna kadın koç katmasının ardından Bruce Arians (Cardinals head koçu) ile konu üzerine tartıştık. Bu genç hanımların koçluk kariyerinde büyük başarılara imza attığını göreceksiniz, tıpkı San Antonio Spurs takımında koç Popovich’e yardımcı koçluk yapan genç hanım gibi.” ifadelerini kullandı.

Geçen sezon, takımın resmi internet sitesine göre, Kathryn Smith koç Ryan’ın idari asistanı olarak çalışıyordu. Smith, 2014 yılında Ryan ile birlikte New York Jets kadrosunda da aynı mevkideydi. Bütün bunlardan önce ayrıca yedi sene boyunca New York Jets takımında personel asistanı olarak görev yaptı.

Gördüğünüz gibi Kathryn Smith neredeyse sıfırdan başlayıp koçluk kariyerine adım adım yaklaşmış, başarısı şimdiden ilham vermiyor değil. Umarım kariyerinde basamakları hızla tırmanır, eğer bunu başarabilirse NFL de yepyeni bir sayfa açılıyor olabilir. Ayrıca hemcinsimle ayrı gurur duyuyorum, belirtmeden de geçemeyeceğim…