New England Patriots taraftarları yazımı yanlı bulabilir ama şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Patriots’lıların uyanıklıkları bitmek bilmiyor. Hangisinden başlayalım ki? Spygate, Deflategate, Snowplowgate, Headsetgate, Formationgate, Irgate, Tampergate… Say say bitmiyor.

Boşuna dememişler Amerika’nın en sevilmeyen takımı Patriots diye.

Bu kadar uyanıklığın altında kimlerin parmağı var diye bakarsak tabi ki kapüşonlu koç Bill Bellichick ve ligin yakışıklısı Tom Brady’nin olduğunu görürüz.

Tom Brady, her ne kadar Deflategate’den sıyırdı gibi gözükse de saha içinde sürekli hakemlerle uğraşması, her sack edilişinden veya sadece bir temas dan sonra bile itiraz edip “cry baby”i oynaması ve penaltı istemesi, rakip defans oyuncularını oldukça rahatsız etmekte.

Patriots’ın Pazar gecesi AFC Finali’nde karşılaşacağı Denver Broncos’un defensive end’i Antonio Smith de bu konuda rahatsızlığını açıkça dile getirirken, takımın bir diğer yıldızı linebacker Brandon Marshall ise Patriots’un etkili tight end’i Rob Gronkowski’nin topu tutmadan önce hep rakibini ittiği ve bu sayede başarılı göründüğünü öne sürdü.

İki takım arasındaki trash talk’lar şimdiden başlarken Pazar günü oynanacak olan AFC şampiyonluk maçında bakalım daha neler göreceğiz. Çıkmaya görsün bir kere adın “hileciye”…