Bu sezon da playoff oynama şansını yakalayamayan Tampa Bay Buccaneers, tecrübeli head koçu Lovie Smith ile yollarını ayırdı. Smith iki sezondur Tampa Bay Buccaneers’ın başındaydı.

Aslında Lovie Smith’in, bu sene birinci sıradan draft ettiği quarterback Jameis Winston ile çıkardığı iş oldukça başarılıydı. Bunun yanı sıra bu sezonu 6-10 derecesiyle kapatan head koç, takımı çalıştırdığı iki sezonda toplam 8 galibiyet 24 yenilgi almış oldu.

Buccaneers’ın sahiplerinden Joel Glazer yaptığı açıklamalarda, “İnce elenip sık dokunan bir karar aşamasından sonra, head koç koltuğunda bir değişikliğe gitmeye karar verdik ve bu konuda Lovie Smith’i bilgilendirdik. Lovie’nin takımın başındayken gösterdiği sıkı çalışma azmi ve fedakarlıkları için ona teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tampa Bay linebacker’ı Lavonte David bu karara olan tepkisini attığı Tweet ile gösaterdi. Ancak fazlaca açık sözlü olduğunu fark etmiş olacak ki daha sonra Tweet’in silinmiş olduğu farkmedildi. David tepkisini şu şekilde dile getirmişti!

“Bu aptalca. Tutarlı bir koça sahip olamadık, beş yılda üç koç.”

Yine takımın defans oyuncularından Gerald McCoy şaşkınlığını dile getirmenin yanı sıra “Lovie’yi her zaman sevmişimdir. Bana ve aileme her zaman mükemmel davrandı. Onun hakkında söyleyecek kötü tek bir sözüm yok, hatta ne diyeceğimi bilemiyorum. Açıkçası, koçum için oldukça üzüldüm.” ifadelerini kullandı.

Daha önce de Chicago Bears takımından on galibiyet alıp beklentileri aştığı bir sezonun ardından kovulan Lovie Smith umarız bir sonraki takımında başarıyı bulur…